В България можем да очакваме филма през 2023 г.Актьорът Иван Бърнев

...
 В България можем да очакваме филма през 2023 г.Актьорът Иван Бърнев
Коментари Харесай

Иван Бърнев с приз за главна мъжка роля в Испания

 В България можем да очакваме кино лентата през 2023 година

Актьорът Иван Бърнев към този момент завоюва първата си фестивална премия за ролята в испанско-българската копродукция " Васил ".

Той бе почетен с наградата за основна мъжка роля - дружно с сътрудника си във кино лентата, Карра Елехалде - на фестивала SEMINCI във Валядолид. 

Филмът на режисьорката Авелина Прат, продуциран от българското дуо Мина Милева и Весела Казакова, имаше световна на фестивала във Варшава на 16 октомври.

На същия форум от най-високата категория А предходната година бе показан и " Жените в действителност плачат " на Милева и Казакова, предава Капитал. Дни по-късно бе испанската премиера на кино лентата във Валядолид.

Във " Васил " Бърнев си партнира със звездата на испанското кино и телевизия Карра Елехалде ( " Испанска спекулация " ), неведнъж номиниран за най-високото национално филмово отличие " Гоя ", както и с актрисата от няколко кино лентата на Алмодовар ( " Кожата, в която пребивавам ", " Хулиета ", " Болка и великолепие " ) Сузи Санчес.

Иван Бърнев още на кастинга се явява с брилянтно теоретичен текст на испански и смайва режисьорката с подготовката си. Чуждият език по никакъв метод не пречи на гъвкавостта му в актьорските задания. Избран измежду голям брой, явили се на кастинга, той поема отговорно задачата да приготви ролята на испански благодарение на Павлина Иванова.

Историята във " Васил " е въодушевена от действителни житейски събития: един ден режисьорката научава, че ексцентричният й татко е приютил български бежанец без документи в дома си. Това внася ужас в фамилията. Прат не желае да показа българите като крадци, наркомани и престъпни и се стреми филмът й да излезе от клишето за имигрантска история. А Васил смайва както самотния Алфредо, по този начин и членовете на локалния шах клуб с гения си да играе бридж и шах, предизвиквайки смяна в живота и полезностите им. Бърнев и Елехалде вършат извънреден комедиен тандем. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР